Openings tijden
Ma t/m Vrij: 08.00 - 12.00 / 13.00 - 17.00
Zaterdag: 08.30 - 12.00 / 13.00 - 14.30
Zondag: Gesloten

Landbouw banden

Froentjes Bandenservice beschikt over een ruim assortiment van landbouwbanden. Als bandenspecialist weten we als geen ander dat de landbouw en mechanisatie bedrijven aangewezen zijn op bedrijfszekerheid en kwaliteit. In de oogst periode kan uitval zorgen voor grote vertragingen. Daarom adviseren wij u graag over de juiste keuze van uw band.

Een lekke band?

In de landbouwsector is het niet raar dat er af en toe een band lek gaat. Doordat de landbouwvoertuigen zich op onverhard terrein bevinden kan er wel eens een voorwerp in de band terecht komen. De medewerkers van Froentjes Bandenservice zijn ervaren op het gebied van reparaties. Daarom ben u met uw lekke band bij Froentjes Bandenservice op het goede adres.

Een kapotte band?

Natuurlijk kan het gebeuren dat uw landbouwband stuk gaat. Froentjes Bandenservice biedt u de service om, indien mogelijk, deze band te vulkaniseren. Vulkaniseren of warmvulkaniseren is een proces waarbij het gat/scheur in de band bewerkt wordt. Het gat wordt netjes rond geschuurd. Vervolgens wordt met behulp van geavanceerde apparatuur dit gat opgevuld met nieuw rubber. Het vulkaniseren neemt vaak enkele uren in beslag en gaat gepaard met een enorme druk en warmteontwikkeling. Dit is een specialisme aangezien de gerepareerde band ten minste zo sterk moet zijn als voorheen. Voordeel van vulkaniseren is dat de kosten vaak beduidend lager liggen dan wanneer u de band laat vervangen. Voor een advies op maat kunt u contact opnemen met één van onze landbouwadviseurs.